24 April 2022, 21:48 uur
Sport
mainImage
ANP

In een weinig hoogstaand duel heeft ADO Den Haag zondagmiddag op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Dhoraso Klas zorgde met een knappe goal in de eerste helft voor de eerste treffer van ADO Den Haag. Daarmee zorgde de middenvelder voor één van de weinige hoogtepunten voor de supporters op deze zonnige zondagmiddag. Het duel kabbelde langzaam voort en ADO Den Haag leek af te stevenen op een overwinning totdat Akharaz in blessuretijd van buiten de zestien de gelijkmaker binnenschoot.

ADO Den Haag creëerde voor het eerst gevaar in de 12e minuut toen de bal via meerdere medespelers bij Sem Steijn terechtkwam. De aanvallende middenvelder schoot via een Utrechtse verdediger in het zijnet. Uit de hoekschop die hierop volgde liet ADO Den Haag het stadion juichen. Janmaat verlengde de corner van Steijn goed en Klas schoot mikte knap vanuit de lucht raak in de verre hoek. Ondanks dat er verder niet veel gebeurde was het wel duidelijk ADO Den Haag dat de overhand had, onverdiend was de openingstreffer dan ook niet te noemen.

Jong FC Utrecht kwam er in de eerste helft maar zelden uit. De kansen waren voor ADO Den Haag, maar dat verzuimde om een grotere voorsprong te nemen. In de tweede helft was het dus van belang dat ADO Den Haag die tweede treffer zou maken om daarmee de overwinning, ook voor de supporters op de tribunes, veilig te stellen. Het tweede bedrijf begon met twee felle teams, eerst kreeg Matthys een gele kaart voor een stevige overtreding. Vervolgens kreeg ook Ikeshita de gele prent te zien van scheidsrechter Oostrom.

Met de nipte voorsprong bleef ADO Den Haag zoeken naar het Utrechtse doel. Bijna was het 2-0 toen Matthys bij een hoekschop geplaatst in de hoek schoot. De doelman was echter alert en voorkwam een Haagse treffer. Het duel kabbelde hierna een beetje voort en beide teams maakten niet echt aanstalten om er een wereldpartij van te maken. Trainer Giovanni Franken bracht met Pires en Rodríguez twee verse krachten veld. Voor Rodríguez een bijzonder moment, aangezien het zijn debuut betekende voor ADO Den Haag.

Aan het begin van het Haags Kwartiertje leek ADO Den Haag toch even gas te geven, al was dit voor korte duur. En wat eerder al gebeurde tegen FC Volendam, vond nu weer plaats: een pijnlijke gelijkmaker in blessuretijd. Akharaz schoot van enige afstand knap raak en zo lukte het de Hagenaars niet om de volle buit te pakken.