ADO Den Haag in bekerduel met de schrik vrij bij Excelsior'31

Sport
mainImage
ANP
Dirk Kuyt.

ADO Den Haag heeft dinsdagavond de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van trainer Durk Kuyt kwam in de uitwedstrijd tegen Excelsior 31 terug van een achterstand van 2-1 (2-3). Bilat en Sellouki 2-2 namen de eerste twee Haagse treffers voor hun rekening en Thomas Verheydt maakte het winnende doelpunt.

Het was uiteindelijk ook wel een verdiende stand gezien het spelbeeld. Toch bleef het met een marge van slechts één doelpunt nog wel opletten geblazen.Een spannende slotfase wachtte en vijf minuten voor tijd leek Excelsior ’31 langszij te komen. De treffer werd echter afgekeurd door scheidsrechter Perez en kwam ADO Den Haag met de schrik vrij. Tot opluchting van de bezoekers wisten de Rijssenaren niet meer te scoren, al was het daar in de één na laatste minuut van de blessuretijd akelig dichtbij. Werkhoven maaide mis en daardoor ging de zege binnen de reguliere speeltijd naar ADO Den Haag. Vrijdag na afloop van het competitieduel tegen De Graafschap wacht de loting voor de volgende ronde.