ADO Den Haag laat kans op koppositie liggen

23 October 2023, 22:31 uur
Sport
mainImage
ANP
Darije Kalezic.

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te veroveren. De ploeg van trainer Darije Kalezic bleef bij Jong Ajax steken op een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

ADO Den Haag groeide met de wedstrijd mee en nam steeds meer de leiding. In de eerste twintig minuten hoefde doelman Nikiema nauwelijks in actie te komen. De thuisploeg probeerde daarentegen bij vlagen op te bouwen en dat lukte zo nu en dan ook, maar echt gevaarlijk konden zij nog niet worden.

Ook ADO Den Haag slaagde er in het eerste half uur niet in om het net te vinden. Ché was, na Surmeli, er nog het meest dichtbij nadat Van Mieghem hem, met een bal op maat, vrij voor de keeper Setford positioneerde. Helaas kon de rechtsback niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten, en zag hij de grensrechter eveneens vlaggen voor buitenspel. In het laatste kwartier van de eerste helft nam het tempo wat af en waren beide ploegen slordig in de eindpass, waardoor ADO Den Haag nog altijd bleef hangen op een ongewijzigde stand (0-0).

In minuut 53 zag ADO Den Haag, Koudossou op snelheid zijn directe tegenstander passeren en probeerde dat te belonen door de bal langs Setford te schuiven, een verdwaalde voet voorkwam dat de score geopend werd in Haags voordeel. Uit de twee corners die volgde kon ADO Den Haag helaas niet gevaarlijk genoeg worden, maar daarentegen werd de druk op het Amsterdamse doel wel tijdelijk opgevoerd. Jong Ajax voetbalde eronder uit en trok in de fase die volgde de wedstrijd naar zich toe. ADO Den Haag kwam meerdere keren goed weg.

Na 70 minuten spelen wist Nikiema met een zeer knappe redding in de onderhoek, de grootste kans van Ajax onschadelijk te maken. In het laatste kwartier van de wedstrijd werden de bezoekers gedwongen om de druk op te voeren als zij nog wat wilden forceren. Dit deden zij dan ook. Veerman was dichtbij de winnende, nadat hij zich knap wegdraaide, trof hij echter doelman Setford op zijn weg. Zelfs met alle spelers op Amsterdamse helft lukte het ADO Den Haag uiteindelijk niet om het net te vinden, waardoor de Haagse ploeg genoegen moesten nemen met een punt.

ADO, dat de laatste drie wedstrijden op rij won en daarin acht treffers maakte, had in Amsterdam moeten winnen om koploper Roda JC en Willem II te passeren. De nummers 1 en 2 van de ranglijst hebben 23 punten, 1 punt meer dan ADO. Jong Ajax staat op de twintigste en laatste plaats met 6 punten.

De wedstrijd tussen FC Groningen en FC Emmen, vorig jaar nog een duel in de Eredivisie, eindigde eveneens zonder treffers: 0-0. Voor Groningen, de nummer 12 van de ranglijst, betekende dat het eerste punt na drie nederlagen op rij. FC Emmen staat op de vijfde plaats.

FC Eindhoven won in een spectaculaire wedstrijd de derby bij Jong PSV: 3-4. Jesper Uneken maakte een hattrick namens de thuisploeg, maar Tibo Persyn, Sven Simons en Ozan Kökcü draaiden een 3-1-achterstand om in een zege.

Helmond Sport en FC Dordrecht speelden met 1-1 gelijk, TOP Oss was met 2-0 te sterk voor Jong FC Utrecht en Jong AZ won met 3-0 van De Graafschap.

 


Door: ANP