ADO Den Haag legt Joey Sleegers vast tot medio 2025

5 January 2023, 15:29 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft Joey Sleegers vastgelegd. De aanvallende middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij Dibba Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten afgelopen week werd ontbonden. De 28-jarige Sleegers tekent tot medio 2025 in Den Haag.

Joey Sleegers had meerdere clubs voor het uitkiezen, maar koos uiteindelijk voor ADO Den Haag. “Ik wilde graag terug naar Nederland en toen ben ik in gesprek geraakt met ADO Den Haag. De gesprekken bevielen goed en het plaatje bij ADO Den Haag klopte voor mij. Het is een prachtige club waar ik altijd met plezier kwam. Daarnaast staat er een trainer voor de groep die precies weet wat hij wil en daarin kan ik een rol gaan spelen. Op dit moment staat ADO niet waar het hoort te staan en is het duidelijk dat we snel de weg naar boven willen vinden. Ik ben heel erg gemotiveerd om daar mijn bijdrage aan te leveren en kijk er naar uit om de spelers en staf te ontmoeten.”

Algemeen Directeur Edwin Reijntjes: “Met Joey Sleegers hebben we een zeer welkome versterking binnen. Daar zijn we zeer blij mee, want we waren niet de enige geïnteresseerde club. Joey heeft vorig jaar een ongelofelijk goed seizoen gedraaid bij FC Eindhoven waarin hij veel indruk heeft gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat Joey een aanvallende impuls kan geven aan dit team met zijn verfijnde techniek, scorend vermogen en natuurlijk ervaring.”

Belangrijke waarde

Sleegers begon zijn carrière bij Feyenoord en kwam daarna uit voor meerdere clubs in binnen- en buitenland. Op het cv van de geboren Helmonder staan FC Eindhoven (twee periodes), NEC, VVV-Venlo, het Slowaakse AS Trencin en zoals gezegd was zijn laatste club Dibba Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten. Afgelopen zomer maakte Sleegers de overstap naar het Midden-Oosten na een succesvol seizoen bij FC Eindhoven. Met maar liefst 21 goals en twaalf assists was Sleegers een zeer belangrijke waarde in de ploeg van trainer Rob Penders. Mede door zijn goals behaalde FC Eindhoven vorig seizoen de play-offs. In die play-offs was de Brabander nog eens driemaal trefzeker, waaronder tegen ADO Den Haag. Toch was het toen ADO Den Haag dat over twee wedstrijden te sterk was voor de Eindhovenaren.