Sport
mainImage
ADO Den Haag
Timothy Derijck.

Koploper Willem II heeft de topper in de eerste divisie tegen ADO Den Haag weten te winnen. De Tilburgers maakten in eigen stadion al in de eerste helft het verschil met twee doelpunten: 2-1.

Door de zege vergrootte Willem II het gat met achtervolger ADO naar 8 punten. Roda JC nam de tweede plek van ADO over door FC Emmen met een 3-2-nederlaag naar huis te sturen. De ploeg van trainer Bas Sibum maakte in blessuretijd twee goals en staat 7 punten achter Willem II.

Ringo Meerveld opende namens Willem II na elf minuten de score. Na een geslaagde dribbel vanaf links en slecht verdedigen van de ADO-defensie schoot Meerveld de bal in de verre hoek. Vijf minuten later knalde Jesse Bosch van afstand raak. ADO-doelman Nick Marsman voorkwam niet veel later een tweede treffer van Meerveld.

Na rust werd het toch nog even spannend door een laat doelpunt van de bij ADO teruggekeerde Timothy Derijck. Willem II bleef in het restant met moeite overeind en komt steeds dichter bij promotie naar de Eredivisie. De twee hoogst geëindigde teams promoveren rechtstreeks.