ADO Den Haag van kunstgras naar natuurgras

29 April 2020, 14:05 uur
Sport
mainImage
ADO

Het heugelijke moment is aangebroken dat het kunstgras in het Cars Jeans Stadion vervangen gaat worden door natuurgras. Op woensdag 29 april wordt er gestart met de werkzaamheden in de thuishaven van ADO Den Haag, dat voor de overgang naar natuurgras nauw samenwerkt met de gemeente Den Haag en AH Vrij Groen, Grond en Infra.

Door de vroegtijdige afwikkeling van de Eredivisie kan de transitie van kunstgras naar natuurgras eerder plaatsvinden dan aanvankelijk was gepland. Omdat er tevens meer tijd beschikbaar is, heeft ADO Den Haag samen met de gemeente kunnen kiezen voor het zaaien van gras in plaats van het aanleggen van graszoden. Dat komt de kwaliteit van de grasmat ten goede.

Woensdag gaat het project van start, met als eerste stap het verwijderen van de kunstgrasmat. Over enkele weken kan het veld worden ingezaaid. Naar verwachting is het proces medio augustus volledig afgerond en ligt er dan een fijne mat van natuurgras in het Cars Jeans Stadion. ADO Den Haag houdt iedereen via haar officiële kanalen op de hoogte van het proces ‘van kunstgras naar natuurgras’.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi van ADO Den Haag is zeer verguld met de terugkeer naar natuurgras, waar ADO Den Haag in oktober 2013 afscheid van nam. “Dit is een groot moment voor de club en de stad. Een belangrijke wens gaat in vervulling. We hebben zevenenhalf jaar op kunstgras gespeeld, maar iedereen is het erover eens dat een club als ADO Den Haag gewoon op natuurgras hoort te spelen. We kunnen niet wachten tot we het ‘echte’ gras weer kunnen ruiken in het Cars Jeans Stadion.”

De eerste selectie traint door de werkzaamheden tot nader order op De Aftrap, maar dat gebeurt vanwege het coronavirus en de maatregelen daartegen volgens een strikt protocol en ook besloten.