ADO Den Haag verliest en ziet koploper Willem II uit lopen

15 March 2024, 22:57 uur
Sport
mainImage
ANP
Trainer Darije Kalezic.

ADO Den Haag verloor vrijdagavond het uitduel met Telstar (3-1) en lijkt hierdoor af te haken in de strijd om de titel. De club van trainer Darije Kalezic zag de achterstand op koploper Willem II groeien tot 8 punten. Danzell Gravenberch opende de score voor Telstar, maar moest vervolgens per brancard van het veld met een op het oog zware knieblessure. Jord Van der Sande maakte gelijk voor ADO. Mees Kaandorp, de vervanger van Gravenberch, en Youssef El Kachati hielpen de thuisploeg aan een zege.

Willem II is mede door het verlies van ADO Den Haag steviger aan kop gekomen van de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Tilburg won ook de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (1-4), met dank aan twee doelpunten van Jeredy Hilterman.

Willem II houdt een voorsprong van 6 punten op FC Groningen, dat met een thuiszege op De Graafschap (4-2) naar de tweede plaats van de ranglijst is geklommen. Romano Postema zette de thuisploeg met twee doelpunten op voorsprong (2-0). Vervolgens scoorde Ralf Seuntjens tweemaal voor De Graafschap. Luciano Valente maakte het derde doelpunt voor FC Groningen en Postema bepaalde met zijn derde treffer de eindstand.

Roda JC kan zondag in de uitwedstrijd bij MVV Maastricht de achterstand op koploper Willem II weer terugbrengen tot 5 punten.

Cuco Martina bezorgde NAC Breda diep in blessuretijd een thuiszege op VVV-Venlo (1-0). FC Emmen won door twee treffers in de extra tijd de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht (2-3). Ernest Poku hielp Jong AZ met twee doelpunten aan een zege op SC Cambuur (2-0).

Jong Ajax won vrij eenvoudig van Jong PSV (3-0), met twee doelpunten van Julian Rijkhoff. Roshon van Eijma maakte het enige doelpunt voor TOP Oss in het thuisduel met Helmond Sport (1-0). Het duel tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven leverde geen doelpunten op.
 

 


Door: ANP