ADO Den Haag verliest in eigen huis van Helmond Sport

13 April 2024, 01:24 uur
Sport
mainImage
ANP
Darije Kalezic.

ADO Den Haag heeft vrijdagavond geen positief vervolg kunnen geven aan de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In eigen huis moest de ploeg van Darije Kalezic laat in de wedstrijd nog een tegentreffer incasseren waardoor Helmond Sport aan het langste eind trok: 0-1. Hoofdtrainer Kalezic trad met dezelfde elf namen aan als vorige week tegen SC Cambuur. 

Net als vorige week gebeurde er weinig in de openingsfase van de wedstrijd. Beide ploegen kwamen niet lekker uit de verf, waardoor de wedstrijd tamelijk saai oogde. Pas na twintig minuten spelen kon ADO Den Haag haar eerste mogelijkheid van de wedstrijd noteren. Absalem zag zijn kans schoon en besloot van aanzienlijke afstand te schieten. Gelukkig voor doelman Van der Steen wist een teamgenoot onderweg de bal van richting te veranderen, waardoor de inzet maar net over het doel heen ging. Enkele minuten later kreeg Waem de mogelijkheid om de score te openen, echter zag de centrale verdediger dat de sluitpost van Helmond Sport goed zijn korte hoek verdedigde.

Ook in de tweede helft duurde het minimaal een kwartier, voordat de wedstrijd weer wat meer begon te leven. Van Mieghem werd vlak voor het zestienmetergebied neergehaald, waardoor scheidsrechter Oostrom besloot een vrije trap te geven. Helaas wist de muur ADO Den Haag van scoren te houden en zag ook Siereveld zijn voorzet op het hoofd van Vigen naast net naast het doel verdwijnen.

ADO Den Haag kwam met de schrik vrij toen tien minuten voor tijd ineens Van den Hurk voor het doel van Marsman verscheen. Gelukkig voor de thuisploeg wist hij deze kans niet te benutten. Ondanks dat ADO Den Haag gewaarschuwd was, kon een achterstand niet voorkomen worden. Miscommunicatie aan Haagse zijde zorgde ervoor dat topscorer Kaars de bal over Marsman heen kon koppen: 0-1. ADO Den Haag keek zodoende ineens tegen een achterstand aan. Kalezic greep direct in, waardoor Ideho zijn rentree mocht maken. Ook Esajas en Asante kregen nog speelminuten.Alles op alles werd gezet om in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen. Helaas mocht dat deze avond niet zo zijn. ADO Den Haag verloor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 0-1.