Sport
mainImage
ADO Den Haag
Trainer Ruud Brood.

ADO Den Haag is de decembermaand goed begonnen. Bij Jong Utrecht ging de ploeg van Ruud Brood er met de volle buit vandoor. De vijfde overwinning op rij, iets dat sinds 2011 niet meer was voorgekomen. In een koud en nat Galgenwaard werd het 1-4. De Hagenaren zaten al na een kwartier op rozen toen de bezoekers via twee eigen doelpunten op 0-2 kwamen. Nadat Verheydt begin tweede helft de 0-3 op het scorebord zette was het uiteindelijk Catic die de vierde Haagse treffer voor zijn rekening nam.

Mallahi redde in de 79e minuut de eer voor de ploeg uit de Domstad. De Hagenaars nemen na 18 wedstrijden met 32 punten een zesde plaats in. de ploeg van trainer Ruud Brood ontvangt vrijdagavond Jong AZ>

Excelsior is in de Keuken Kampioen Divisie koploper FC Volendam tot op 1 punt genaderd. De Rotterdamse ploeg won met 2-0 bij Jong AZ. Marouan Azarkan en Thijs Dallinga maakten in de slotfase de doelpunten. Topscorer Dallinga bracht zijn totaal op 22 goals.

Excelsior profiteerde van het puntenverlies van FC Volendam vrijdag bij Helmond Sport. Dat duel eindigde in 1-1.

FC Emmen raakte verder achterop. De ploeg uit Drenthe verloor maandag met 1-0 bij Jong Ajax. Youri Regeer scoorde na een uur. Kort daarna werd de Deen Mohamed Daramy bij de thuisclub gewisseld. De 19-jarige aanvaller kwam voor de eerste keer in het team van Jong Ajax uit. Hij was dit seizoen al wel in de Eredivisie en in de Champions League actief.

In de stand van de tweede periode leidt Jong Ajax met 23 punten, gevolgd door Excelsior (22 punten) en FC Volendam (21).

Jong PSV verloor in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap: 2-3. Invaller Jasper Van Heertum maakte diep in de extra tijd de winnende treffer. Bij de Eindhovense ploeg viel Richard Ledezma na de rust in. De Amerikaanse middenvelder liep bijna een jaar geleden een zware knieblessure op. Sindsdien kwam hij niet meer in actie in een officieel duel.