mainImage

ADO-fans toch welkom bij uitwedstrijd tegen FC Eindhoven

17 mei 2022, 16:55 uur
Sport

Fans van voetbalclub ADO Den Haag kunnen zaterdag toch met bussen naar de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. De club wilde dat eerst verbieden als straf voor de vernielingen en bedreigingen in de ADO-bussen die op 10 mei waren ingezet om fans van ADO Den Haag naar de uitwedstrijd tegen NAC te brengen.  

De officiële supportersvereniging Haagsche Bluf van ADO Den Haag nam gisteren in een verklaring - opgesteld samen met de supporterclubs FCDH en Fansupport - afstand van de bedreigingen en vernielingen. Na een gesprek van de fans met de club en met het busverhuurbedrijf heeft ADO besloten alsnog fans mee te nemen naar Eindhoven.

Inmiddels zijn alle video-opnamen die zijn gemaakt van de vernielingen bekeken en is duidelijk welke supporters hiervoor verantwoordelijk zijn. Tegen hen zal aangifte worden gedaan bij de politie. Ook zal hen een een stadionverbod worden opgelegd. 

ADO Den Haag speelt vanavond om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Daarbij zullen ruim 300 supporters van de uitclub aanwezig zijn.


Foto: Endore Creative Agency