ADO houdt stand in de Gelredome

9 April 2021, 22:59 uur
Sport
mainImage
ANP

In aanloop naar de bekerfinale tegen Ajax heeft Vitesse 2 punten verspeeld tegen degradatiekandidaat ADO Den Haag. In de eigen Gelredome bleef het 0-0. In de strijd om de tweede plaats hebben de Arnhemmers nu 2 punten achterstand op PSV en AZ, die de komende dagen de kans krijgen verder uit te lopen.

Veel liet Vitesse in de eerste helft niet zien. Wel raakte Oussama Tannane uit een ingewikkelde hoek de lat boven doelman Martin Fraisl. Uit een aardige positie schoot Riechedly Bazoer een vrije trap hoog over.

Na de hervatting trok ADO wat meer naar voren. Eerst werd een schot van Kees de Boer gestopt door Remko Pasveer. Vervolgens greep de keeper, die een week eerder licht geblesseerd tegen FC Twente nog aan de kant was gebleven, twee keer in bij pogingen van de Haagse aanvoerder Marko Vejinovic.

Tannane kreeg ook nog eens zijn negende gele kaart van het seizoen. Hij is daarmee koploper in de Eredivisie. Overigens kregen de Hagenaars in het duel aanmerkelijk meer kaarten dan de Arnhemmers, 2 tegen 6.

Ondanks het punt bij Vitesse blijft ADO wel op de laatste plaats van de Eredivisie staan.