14 May 2022, 19:07 uur
Sport
mainImage
ANP

ADO Den Haag heeft zich zaterdag verzekerd van een plek in de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie. De Hagenaars wonnen op eigen veld met 2-1 van NAC Breda, dat vier dagen geleden in Brabant al met dezelfde cijfers werd verslagen.

Beide doelpunten van de thuisploeg vielen in het laatste kwartier, het zogenoemde 'Haags Kwartiertje'. In de 76e minuut gleed Dion Malone, voormalig speler van ADO, een voorzet vanaf rechts ongelukkig achter zijn eigen doelman. Enkele minuten later maakte Dhoraso Moreo Klas er met een bekeken schot 2-0 van. Invaller Ezechiel Banzuzi verkleinde in de blessuretijd met een fraaie volley de marge, maar spannend werd het geen moment meer. Namens NAC schoot in de eerste helft Mario Bilate op de lat en ook Banzuzi raakte na rust de lat.

ADO neemt het in de tweede ronde op tegen FC Eindhoven, dat over twee duels te sterk was voor De Graafschap. De winnaar van de ontmoeting tussen ADO en Eindhoven moet daarna nog één ronde winnen om de Eredivisie te bereiken.

ADO degradeerde een jaar geleden uit de Eredivisie. De club werd dit seizoen vierde in de eerste divisie. NAC, dat voor het duel de zieke oud-speler Ralf Seuntjens - bij wie een tumor is ontdekt - steunde met speciale T-shirts, eindigde in het reguliere seizoen als achtste.