18 March 2023, 11:44 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

ADO Den Haag heeft vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen niet weten te winnen van Willem II. In het Bingoal Stadion wisten de Tilburgers met 1-3 te zegevieren. De Haagse ploeg maakte na 50 seconden al de openingstreffer (Zwarts) en hield de voorsprong eenvoudig stand tot aan de rust. In de tweede helft was het spelbeeld anders en was Willem II de betere ploeg. Uit een mooie vrije trap van Verreth kwamen de bezoekers langszij en niet veel later wist Kabangu twee keer te scoren. Het lukte de thuisploeg niet om de Tricolores verder lastig te maken en dus was de nederlaag een feit.

Een flinke tegenvaller voor ADO dat onder Dick Advocaat een enorme opleving heeft doorgemaakt en hard op weg lijkt naar de play offs om promotie naar de eredivisie. De clubleiding wil graag verder met Advocaat Over de functie valt nog te praten. Advocaat kan langer aanblijven als hoofdtrainer, maar kan ook aan de slag als technisch adviseur. 'Maar dat is allemaal een beetje snel. Ik wil er even de tijd voor nemen. Ik heb er wel lol in, maar er gaat ontzettend veel tijd in zitten. Ik moet er dus even goed over nadenken', aldus Advocaat voor het duel met Willem II.