Advocaat zet deur naar Feyenoord op kier

13 February 2019, 22:07 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Dick Advocaat

Dick Advocaat maakt de indruk spijt te hebben dat hij Feyenoord vorige week heeft laten weten geen trek te hebben om Giovanni van Bronkhorst op te volgen. Bij de voorbeschouwing op de CL-wedstrijd Ajax - Real Madrid, die door Veronica wordt uitgezonden, zei hij tegen Wilfred Genee dat ''het een momentopname was.'' Hij vond de sfeer bij Feyenoord te negatief en kreeg voornamelijk kritische fillipica's op Facebook en Twitter voorgelezen.  

Toen Advocaat Feyenoord in een opwelling afzegde had FC Utrecht vijf wedstrijden achtereen hopeloos gespeeld en zat de Voorburger niet lekker in zijn vel en zag hij beren op de weg. Sinds het gelijkespel tegen PSV en de onverwachte steun van Willem van Hanegem, die hem graag naar De Kuip had zien komen, lijkt hij de deur weer op een keer te willen zetten. Waarschijnlijk komt het Feyenoord ook goed uit, want duidelijk is dat de directie in De Kuip Dirk Kuyt onder een ervaren coach wil opleiden, die geen jarenlange ambitie uitstraalt. 

Willem van Hanegem zei afgelopen zondag trouwens op RTV Rijnmond ook dat hij hoopte dat Giovanni van Bronkhorst de nieuwe technisch-directeur van Feyenoord zou worden. In die wens zat trouwens ook veel oud zeer naar Martin van Geel.