mainImage

Ajax neemt Berghuis ook mee naar een volle Kuip

4 december 2021, 08:40 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Ajax neemt Steven Berghuis op 19 december ook mee naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord als er publiek welkom is in De Kuip. "Natuurlijk nemen we hem mee", zegt trainer Erik ten Hag. "Come on, waarom zouden we dat niet doen? Bang? Als zijn veiligheid niet gewaarborgd kan worden, moeten we helemaal niet gaan."

Berghuis maakte afgelopen zomer de beladen overstap van Feyenoord naar Ajax. De voormalige aanvoerder van de club uit Rotterdam deed in augustus aangifte bij de politie van forse bedreigingen aan zijn adres en dat van zijn gezin. In de Rotterdamse wijk Crooswijk verscheen een antisemitische muurschildering van Berghuis als slachtoffer van de Holocaust.

Ten Hag ziet het vooral als een uitdaging om met Berghuis tegen Feyenoord in De Kuip te spelen. "Er zijn strategieën om je tegen vijandigheid te wapenen. We hebben pas bij Dortmund gespeeld, in een groot stadion met vijandigheid. Het gaat erom hoe wij als team en Steven zelf ermee omgaan. Daar ligt een prachtige uitdaging. Ik denk dat iedereen bij ons blij is met hem. Hij heeft het ongelooflijk naar zijn zin, ook vanwege de manier waarop wij voetballen. Ik zie hem groeien en denk dat er nog rek in zit."

Het zou mogelijk kunnen zijn dat bij de klassieker tussen Feyenoord en Ajax op 19 december in De Kuip publiek welkom is. De strengere maatregelen tegen het coronavirus gelden tot en met zaterdag 18 december. Het demissionaire kabinet beoordeelt op 14 december de situatie opnieuw. Na 18 december staan er vier duels in de Eredivisie op zondag 19 december op het programma, waaronder dus Feyenoord - Ajax. Daarna volgt nog een volledig doordeweeks programma in de Eredivisie, van 21 tot en met 23 december, voordat de winterstop begint.


Door: ANP | Foto: ANP