Ajax-trainer Steijn spant kort geding aan tegen Van Hooijdonk

16 August 2023, 14:35 uur
Sport
mainImage
ANP
Pierre van Hooijdonk.

Trainer Maurice Steijn van Ajax spant een kort geding aan tegen oud-topvoetballer Pierre van Hooijdonk vanwege diens uitlatingen in het NOS-programma Studio Voetbal. Een woordvoerder van Ajax bevestigt een bericht hierover van De Telegraaf.

Van Hooijdonk zat zondag als vaste tafelgast in Studio Voetbal. Hij betichtte Steijn van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Dat gebeurde volgens Van Hooijdonk toen Steijn trainer was van NAC Breda, in het seizoen 2020-2021. Zelf zit de oud-voetballer nu in de raad van commissarissen bij NAC. Het is algemeen bekend dat Van Hooijdonk en Steijn geen goede relatie met elkaar hebben.

Steijn eiste maandag in een brief dat Van Hooijdonk de uitspraken over hem uiterlijk woensdag 12.00 uur zou rectificeren, zowel schriftelijk als in de komende uitzending van Studio Voetbal. Omdat Van Hooijdonk daar geen gehoor aan heeft gegeven, zet Steijn de volgende stap door naar de rechter te gaan. Volgens Jan Kabalt, de advocaat van de Ajax-trainer, spant hij een kort geding aan. De NOS beraadt zich op een reactie.

De 49-jarige Hagenaar werkt sinds kort bij Ajax, dat hem deze zomer aanstelde als hoofdtrainer. Steijn had afgelopen seizoen Sparta Rotterdam onder zijn hoede en was eerder trainer van onder meer ADO Den Haag en NAC. In Breda zat Sydney van Hooijdonk, de zoon van tv-analyticus Pierre van Hooijdonk, in zijn selectie.

Bij NAC wil vooralsnog niemand inhoudelijk ingaan op de aantijgingen van Van Hooijdonk. Edwin van Baal, in de periode van Steijn voorzitter van de raad van commissarissen bij NAC, schreef een brief naar Ajax. Daarin neemt hij afstand van de "insinuaties en aantijgingen" door de huidige commissaris. Ajax zegt Steijn volledig te steunen.

Tijdens de laatste uitzending van Studio Voetbal herhaalde Van Hooijdonk zijn standpunt dat hij Steijn "geen goede trainer" vindt. "Dat is hij sowieso niet geweest bij NAC. Daar zijn zoveel heel foute dingen gebeurd. In zijn tijd bij NAC was hij een luie trainer. Dan bedoel ik dat hij de spelers soms drie, vier dagen vrij gaf. En dan ga ik me op glad ijs begeven, maar hij sloot duistere dealtjes met bevriende makelaars. Dat kon toen allemaal omdat de directeur van NAC een vriend van hem was." Van Hooijdonk wilde daar verder niet op ingaan, ook niet na aandringen van presentator Sjoerd van Ramshorst en tafelgast Rafael van der Vaart.

 


Door: ANP