Ajax vertrouwt op coach Steijn richting duel met FC Utrecht

20 October 2023, 11:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Met Maurice Steijn op de bank hervat Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De coach geniet nog het vertrouwen van de clubleiding, die zich laat adviseren door Louis van Gaal. Steijn moet zijn ploeg zondag in het uitduel met FC Utrecht na drie opeenvolgende competitienederlagen aan succes helpen.

FC Utrecht tegen Ajax is een duel tussen de nummer 18 en nummer 16 van de Eredivisie. Ajax is onder leiding van Steijn nog nooit zo slecht aan de competitie begonnen, met slechts 5 punten uit zes duels. Ook FC Utrecht beleeft de slechtste seizoensstart uit de clubhistorie met 7 nederlagen in acht duels. De directie van de club uit de Domstad stelde trainer Michael Silberbauer vorige maand al verantwoordelijk voor de belabberde prestaties. Hij is vervangen door Ron Jans.

Van Gaal vindt het kennelijk nog geen tijd voor een nieuwe trainer bij Ajax. Anders had hij daar na de nederlaag van bijna twee weken geleden tegen AZ (1-2) wel op aangedrongen. De oud-trainer van Ajax, FC Barcelona, AZ, Bayern München, Manchester United en het Nederlands elftal is officieel slechts adviseur van de gevallen topclub, maar in de praktijk heeft hij veel meer te vertellen en is zijn wil wet.


Door: ANP