Argentinië en Frankrijk strijden om derde wereldtitel in finale

18 December 2022, 10:12 uur
Sport
mainImage
ANP

Argentinië en Frankrijk strijden om de wereldtitel in de finale van het WK voetbal in Qatar. Beide landen kunnen voor de derde keer wereldkampioen worden. Veel ogen zullen tijdens de eindstrijd in het Lusail-stadion gericht zijn op Lionel Messi. De sterspeler van de Argentijnen wil zijn imponerende erelijst compleet maken met die ene prijs die hij nog niet heeft gewonnen.

De 35-jarige Messi heeft al vijf keer gescoord op het WK, net als de 23-jarige Fransman Kylian Mbappé, die vier jaar geleden in Rusland al wereldkampioen werd. De sterspelers van beide finalisten spelen samen bij Paris Saint-Germain, de club waarvan de eigenaren uit Qatar komen.

Argentinië won de wereldtitel in 1978, na een zege in de verlenging op het Nederlands elftal in de finale (3-1). Diego Maradona leidde de Argentijnen in 1986 naar de eindzege. Frankrijk is de regerend wereldkampioen en won de titel in 1998 voor het eerst. Brazilië was in 1962 het laatste land dat de wereldtitel wist te prolongeren.

De finale van het 22e WK voetbal begint om 16.00 uur (Nederlandse tijd) en staat onder leiding van de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak, die vorig jaar het EK miste vanwege een hartaandoening.

 


Door: ANP