Basisplaats Tomas Necid nog niet zeker

9 February 2019, 22:58 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Tomas Necid

Groenendijk heeft deze week eerst nog even nagenoten van de zege op de Heraclieden. "Het is altijd heerlijk als je wint. Dan heb je automatisch wel een fijne werkweek. We hebben tegen Heracles veel inzet getoond en zijn vol voor de winst gegaan, met steeds meer druk op de tegenstander. Het was uiteindelijk wel een verdiende driepunter", aldus de coach, die Emmen een niet te onderschatten tegenstander vindt. "Het is één van de verrassingen van de competite. Dat had ik vooraf ook al wel een beetje verwacht. Ze spelen vanuit een goede organisatie; Dick Lukkien heeft het goed voor elkaar. Dit alles bewijst dat ze niet zomaar in de Eredivisie spelen."

Meijers is blij dat er van Heracles gewonnen werd, omdat ADO Den Haag daardoor elfde staat in plaats van vijftiende. "Dat is een wereld van verschil. En dat het nog zo dicht bij elkaar staat, zegt wel dat je zelf steeds punten moet blijven pakken. Heel veel ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar. Iedereen kan van iedereen winnen. Of ik naar boven of naar onderen kijk? Ik kijk natuurlijk liever naar boven, maar je moet natuurlijk ook wel naar beneden blijven kijken", stelt de aanvoerder.

Op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met FC Emmen (morgen om14.30 uur) ging Groenendijk nog even in de situatie van Tomas Necid, die vorige week twee goals maakte. “Als speler heb je momenten nodig om ergens overheen te komen en Heracles was echt een potje voor hem. Een basisplaats zou kunnen, maar morgen trainen we nog. De knoop is nog niet doorgehakt", aldus Groenendijk, die aangaf dat Yuning Zhang en Erik Falkenburg nog twijfelgevallen zijn. De vervanger van de geschorste Tom Beugelsdijk maakte de trainer nog niet bekend. "Dat ligt nog open. De keuze tussen Shaquille Pinas en Dion Malone moeten we nog maken."