mainImage

Begroting ADO alsnog goedgekeurd, club kan seizoen uitspelen

21 oktober 2021, 12:11 uur
Sport

De licentiecommissie van de KNVB heeft de begroting van ADO Den Haag voor het seizoen 2021-2022 goedgekeurd. Daardoor kan de club uit de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen uitspelen. De nieuwe begroting is met de steun en hulp van de gemeente Den Haag tot stand gekomen. De gemeente heeft de club geholpen met een betalingsregeling.

Met de goedkeuring van de begroting is ook een extra aftrek van 3 punten van de baan. Vanwege de financiële problemen kreeg de Haagse club dit seizoen in totaal al 6 punten in mindering. Die maatregel blijft wel staan. Ook is een voorwaardelijke straf van 3 punten opgelegd indien de begroting voor volgend seizoen niet voor 15 juni is goedgekeurd door de KNVB.

Ondanks alle financiële problemen veroverde ADO onlangs de eerste periodetitel, waardoor de ploeg van trainer Ruud Brood aan het einde van het seizoen mag meedoen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De groen-gele club, die afgelopen seizoen degradeerde uit de hoogste afdeling, dreigde de proflicentie te verliezen. Dankzij hulp van de gemeente is dat gevaar geweken.

Directeur Edwin Reijntjes van ADO Den Haag is blij met de uitkomst. "De gemeente Den Haag heeft ons met raad en daad geholpen. Wij zien dat als een erkenning van de maatschappelijke betekenis van ADO Den Haag voor de stad en de grote rol die ADO voor onze supporters speelt."

Ook de Haagse sportwethouder Hilbert Bredemeijer reageert opgelucht. "Maandenlang hebben we over de financiële perikelen gesproken. Steeds hebben we als gemeente de ogen op de bal gehouden. Sportief gezien is het belangrijk dat het seizoen is gered." Wethouder Anne Mulder, die onder meer gaat over Financiën en Vastgoed, voegt toe: "er is nu meer tijd om te werken aan een oplossing voor het structurele financiële probleem van ADO Den Haag".

De club is nog altijd in handen van het Chinese bedrijf United Vansen. Hoewel achter de schermen al maandenlang wordt gewerkt aan een verkoop, is het daar vooralsnog niet toe gekomen. "Dit besluit van de licentiecommissie biedt tevens de gelegenheid voor ADO Den Haag om een definitieve oplossing te vinden voor nieuwe eigenaarschap", aldus de club. "Behoud van de licentie was en is een essentiële voorwaarde om tot een weloverwogen oplossing te komen."


Door: ANP | Foto: ADO Den Haag