Daryl Janmaat keert terug bij ADO Den Haag

29 December 2020, 15:07 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

Daryl Janmaat keert terug bij ADO Den Haag. De oud-international tekende dinsdag een contract met zijn oude vereniging tot medio 2023. Watford FC was de laatste werkgever van de 31-jarige rechtervleugelverdediger, die daar in oktober zijn contract liet ontbinden.

Janmaat trainde al anderhalve maand mee met de eerste selectie. “Het is prachtig om terug te komen bij de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Dit voelt als thuiskomen”, zei de verdediger dinsdag. Ondanks meerdere aanbiedingen koos hij bewust voor ADO Den Haag. “Ik heb er uitgebreid met mijn familie over gesproken en volg mijn gevoel. Ik heb het echt naar m’n zin.” Janmaat hoopt de ploeg, waar hij genoeg kwaliteit in ziet, ook te kunnen helpen met zijn ervaring.

Hoofd Technisch Hart Martin Jol is minstens zo content met de terugkeer van Janmaat,die volgens hem zowel op rechts als centraal in de verdediging kan spelen. “Ik ben zeer blij dat een speler als Daryl de club komt versterken. We hebben er vertrouwen in dat hij zijn oude vorm en fitheid snel zal terugvinden en dat wij met hem de belangrijke volgende stappen kunnen zitten in de strijd om lijfsbehoud."

Janmaat kwam in zijn loopbaan onder meer tot 145 optredens in de Premier League, 34 interlands voor het Nederlands elftal, en 368 officiële clubwedstrijden. Hij kwam naast ADO Den Haag (2007/2008) uit voor Hereenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford.