Den Haag gaststad voor EK Rolstoelrugby 2025

23 April 2024, 11:18 uur
Sport , Den Haag & Regio
mainImage
Chérie Harris

Den Haag is door de de World Wheelchair Rugby (WWR) geselecteerd als gaststad voor het komende Europese Kampioenschap in 2025. Het EK vindt plaats van 21 tot en met 27 april 2025 in Sportcampus Zuiderpark.

Tijdens het toernooi strijden teams uit acht verschillende landen om de Europese titel. Als gastland heeft Nederland een gegarandeerde deelname, de overige deelnemende landen worden op een later moment bekend gemaakt.

"Ik ben ontzettend trots dat het EK volgend jaar naar Den Haag komt", reageert wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport. "Fantastisch om internationale toppers bij dit spectaculaire toernooi te zien strijden voor de Europese titel. Het wordt in de Sportcampus een feest voor Haagse sportliefhebbers.”

Het EK Rolstoelrugby vindt om de twee jaren plaats en is een belangrijke eerste graadmeter voor de weg naar de zomerspelen in Los Angeles 2028 en een directe kwalificatie voor het WK in 2026. Het vorige Europese Kampioenschap vond plaats in mei 2023 in Wales. Toen waren de volgende landen gekwalificeerd: Duitsland, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Israël en Tsjechië.