Depay en De Jong ontbreken in voorlopige selectie Oranje

25 October 2024, 14:11 uur
Sport
mainImage
ANP

Bondscoach Ronald Koeman heeft aanvaller Memphis Depay en Frenkie de Jong niet opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de laatste duels met Hongarije en Bosnië en Herzegovina in de groepsfase van de Nations League. De spits van Corinthians en de middenvelder van FC Barcelona ontbreken op de lijst van 27 spelers.

Koeman selecteerde Depay de afgelopen maanden niet omdat de spits in zijn ogen nog een gebrek aan wedstrijdritme had. Depay maakte afgelopen week zijn eerste doelpunt voor Corinthians en bereidde ook een treffer in een bekerduel voor. De Jong krijgt na een zware enkelblessure nog weinig speeltijd bij FC Barcelona. Hij mocht woensdag een half uur voor tijd invallen bij een ruime voorsprong in het thuisduel met Bayern München (4-1) in de Champions League.

Koeman heeft de weer fitte Nathan Aké, Noa Lang, Wout Weghorst en Jan Paul van Hecke wel op zijn voorlopige lijst gezet. Kenneth Taylor is ook weer in beeld. De geblesseerde Xavi Simons, Jurriën Timber, Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten en Joey Veerman ontbreken. De bondscoach sluit niet uit dat hij nog spelers oproept die geen deel uitmaken van de voorlopige selectie.

Volledig fit

"Op deze voorlopige lijst hebben we alleen spelers gezet die nu volledig fit en inzetbaar zijn", laat hij weten in een persbericht. "Helaas hebben we te maken met veel jongens waar nog een vraagteken achter staat. We houden dat de komende periode natuurlijk nauwlettend in de gaten. Het zou kunnen dat spelers dan alsnog in beeld komen voor de definitieve selectie over twee weken."

Oranje ontvangt Hongarije op 16 november in de Johan Cruijff ArenA en speelt drie dagen later een uitduel met Bosnië en Herzegovina. Nederland strijdt met Hongarije om de tweede plaats in de groep, die recht geeft op deelname aan de kwartfinale van de Nations League. Beide ploegen staan na vier duels op 5 punten. Duitsland is met 10 punten al zeker van een plaats bij de laatste acht van het toernooi dat veel oefenwedstrijden vervangt. Hongarije sluit de groepsfase op 19 november af met een thuiswedstrijd tegen Duitsland.

Voorlopige selectie Oranje:

Keepers: Bart Verbruggen, Mark Flekken en Nick Olij.

Verdedigers: Nathan Aké, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Jorrel Hato, Jan Paul van Hecke, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Micky van de Ven en Stefan de Vrij.

Middenvelders: Ryan Gravenberch, Tijjani Reijnders, Kenneth Taylor, Guus Til, Quinten Timber en Mats Wieffer.

Aanvallers: Brian Brobbey, Cody Gakpo, Justin Kluivert, Noa Lang, Donyell Malen, Wout Weghorst en Joshua Zirkzee.


Door: ANP