Doelman Bijlow keert terug bij Feyenoord voor duel met Vitesse

20 October 2023, 15:41 uur
Sport
mainImage
ANP

Justin Bijlow keert zaterdag terug onder de lat als Feyenoord het opneemt tegen Vitesse. De doelman is hersteld van een polsblessure die hem twee maanden aan de kant heeft gehouden.

Bijlow krijgt weer de voorkeur boven Timon Wellenreuther. "Ik denk dat Justin vooral heel blij is dat hij weer fit is", zei trainer Arne Slot. "Daarbij komt dat hij weer gaat keepen, daar zal hij ongetwijfeld ook blij mee zijn. Maar dat is denk ik ook iets wat hij verwacht had. Aangezien ik er nooit een geheim van heb gemaakt dat hij onze eerste keeper is. Justin is fit, oogt fris en heeft heel veel zin om weer te keepen. Ik hoop alleen dat hij niet heel veel te doen krijgt."

Santiago Giménez, met twaalf doelpunten topscorer van de Eredivisie, is de spits van Feyenoord in het thuisduel met Vitesse. De aanvaller uit Mexico keerde pas donderdag terug in Rotterdam, na interlands tegen Ghana en Duitsland.

Voor de geblesseerde Gernot Trauner en Luka Ivanusec komt het duel met Vitesse nog te vroeg. Feyenoord in de nummer 4 van de Eredivisie en heeft 4 punten minder dan koploper PSV. Vitesse staat op de elfde plaats.

Feyenoord won slechts één van de laatste acht competitiewedstrijden tegen Vitesse. "Maar daar hecht ik weinig waarde aan", zei Slot, die genoten heeft van het spel van Quilindschy Hartman in zijn eerste twee wedstrijden voor het Nederlands elftal. "Met name tegen Frankrijk liet hij een goede indruk achter. Hij kreeg het in zijn eerste interland voor elkaar om dezelfde indruk achter te laten als bij Feyenoord. Dat is knap."


Door: ANP