Dubbel goud voor ZKV De IJsvogels

25 March 2019, 08:57 uur
Sport
mainImage
Piet van Es

Zoetermeer is weer een aantal Nederlandse sportkampioenen rijker, want tijdens de KNSB Nationale Kunstrij Finale in Utrecht heeft Sander den Ouden van ZKV De IJsvogels afgelopen vrijdag met een score van 19.73 goud behaald in de categorie Solo Midi’s Heren en de showgroep veroverde gisteren goud in de categorie Artistic Skate Grote Groep.

De showgroep van de IJsvogels bestaat uit achttien leden in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Het afgelopen jaar hebben zij hard getraind in het SilverDome, hun thuisbasis.

Voordat de showgroep mocht deelnemen aan het NK moesten zij zich eerst nog plaatsen met een minimum aantal van 27,5 punten. Tijdens de eerste kwalificatie op 13 januari in Hoorn met een score van 28,40 was deelname gegarandeerd.

Bij de discipline Artistic Skate wordt er naast de schaatsvaardigheden ook gekeken naar het verhaal dat wordt gebracht op het ijs. De showgroep toonde een stuk uit de film Zombies, waar er verdeeldheid heerst tussen zombies en de overige bevolking. Ze gaan samen naar een middelbare school, maar de zombies hebben minder rechten dan de gewone bevolking. De cheerleaders gaan de zombies helpen om aan de aan de andere mensen te bewijzen dat ze wel goed samen kunnen leven en evenveel rechten verdienen.

De showgroep (foto) bestaat uit de volgende leden: Alex ter Hofstede, Amy van Gaalen, Britt de Niet, Chaya Soerdjbalie, Chloë van Gaalen, Emily Philipp, Esmee Pouw, Eva de Ruiter, Florence Bult, Frédèrique Hijkoop, Julia Cisneros, Lucas Schulten, Maureen Pennings, Melody Kestens, Raphaela Pot, Rosella Kestens, Sander den Ouden en Sophie Methorst.