Feyenoord huurt Noorse linksback van Hertha BSC

29 August 2022, 19:58 uur
Sport
mainImage
ANP
Fredrik Bjørkan.

Feyenoord heeft de komst van de Noorse linksback Fredrik Bjørkan afgerond. De 24-jarige verdediger komt op huurbasis over van Hertha BSC, met een optie tot koop. De Duitse club nam Bjørkan begin dit jaar over van Bodø/Glimt en hij speelde sindsdien negen wedstrijden in de Bundesliga, vooral als invaller.

Feyenoord had een nieuwe linksback nodig na het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United. Bjørkan neemt rugnummer 5 over van de Oranje-international.

De selectie van trainer Arne Slot heeft deze zomer een behoorlijke metamorfose ondergaan. De finalist van de Conference League zag naast Malacia ook onder anderen Luis Sinisterra, Marcos Senesi, Fredrik Aursnes, Guus Til, Cyriel Dessers, Bryan Linssen en Reiss Nelson vertrekken. Feyenoord gebruikte de binnengekomen miljoenen om flink wat nieuwe spelers te kopen en huren.

Positieve verhalen

Bjørkan, die zes interlands voor Noorwegen speelde, is de veertiende aanwinst van Feyenoord deze zomer. De nummer 3 van afgelopen seizoen in de Eredivisie versterkte zich eerder met onder anderen Quinten Timber, Jacob Rasmussen, Danilo, Javairô Dilrosun, Dávid Hancko, Oussama Idrissi, Marcos López en Santiago Giménez. De Noor zat zaterdag als toeschouwer op de tribunes van De Kuip bij de wedstrijd tegen FC Emmen (4-0).

Bjørkan kreeg naar eigen zeggen positieve verhalen over Feyenoord te horen van zijn landgenoten Aursnes (overgestapt naar Benfica) en Marcus Pedersen, de rechtsback van de Rotterdammers. "De geweldige atmosfeer was zaterdag goed voelbaar en ik hoop dit snel op het veld te mogen ervaren", aldus de linksback. "Ik voel me klaar om te spelen en een bijdrage te leveren aan dit team."

 


Door: ANP