Feyenoord ontvangt vanavond Lazio in Champions League

25 October 2023, 09:19 uur
Sport
mainImage
ANP

Voor Feyenoord staat er veel op het spel in de thuiswedstrijd tegen het Italiaanse Lazio in de Champions League. De kampioen van Nederland krijgt met een zege een goede uitgangspositie voor het restant van de groepsfase.

Trainer Arne Slot kan voor het eerst dit seizoen in de Champions League een beroep doen op zijn topscorer Santiago Giménez en doelman Justin Bijlow. De geblesseerde aanvoerder Gernot Trauner en vleugelaanvaller Yankuba Minteh missen het duel dat om 18.45 uur in de uitverkochte Kuip begint.

Lazio en Atlético Madrid gaan na twee speelronden met 4 punten aan kop in de poule E van de Champions League. Feyenoord volgt met 3 punten en Celtic is nog puntloos. Feyenoord en Lazio troffen elkaar vorig seizoen in de Europa League. Trainer Maurizio Sarri vertelde na een verloren duel in Rotterdam (1-0) dat hij en zijn spelers tijdens de ontmoeting met bekers urine waren bekogeld. Beelden lieten zien dat er zelfs een katheter richting het veld werd gegooid.

Inmiddels hangen er netten rond het speelveld in De Kuip. De UEFA wil wel dat de televisiecamera's vrij uitzicht hebben. Daarom houdt Feyenoord tribunes leeg.

 


Door: ANP