Feyenoord speelt gelijk bij PSV; achterstand blijft tien punten

3 March 2024, 16:43 uur
Sport
mainImage
ANP
Yankuba Minteh.

Feyenoord is er niet in geslaagd het gat met koploper PSV in de Eredivisie te verkleinen. Het onderlinge duel in het Philips-stadion in Eindhoven eindigde onbeslist: 2-2. PSV behoudt zo, met nog tien speelronden te gaan, 10 punten voorsprong op de Rotterdammers.

Na dit weekeinde staan nog tien speelronden op het programma en het lijkt onvoorstelbaar dat PSV, dat drie keer gelijkspeelde en alle andere competitiewedstrijden won, die ruime marge nog uit handen gaat geven.

PSV, dat in 2018 voor het laatst de landstitel veroverde, begon voortvarend en stond al na vier minuten op voorsprong. Na een goede kaats van Luuk de Jong speelde Malik Tillman de bal fraai door de benen van Dávid Hancko en vervolgens passeerde hij ook doelman Timon Wellenreuther: 1-0.

Feyenoord gokte op de ruimte achter de twee centrale verdedigers Olivier Boscagli en André Ramalho, die allebei niet zo snel zijn. Boscagli had bepaald niet zijn dag. De Fransman zat helemaal mis toen Wellenreuther in de achttiende minuut een lange dieptepass gaf. Topscorer Santiago Giménez kon ongehinderd op doel af, maar Walter Benítez stopte zijn inzet.

De tweede grote fout van Boscagli werd hem wel fataal. Toen Benítez hem de bal halverwege de eerste helft inspeelde, zag hij geen afspeelmogelijkheid en treuzelde. Yankuba Minteh ontfutselde hem de bal, omspeelde Benítez en maakte gelijk.

Geheel vrijstaand
PSV kreeg voor rust enkele goede mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar Feyenoord hield stand. De paal bracht twee keer redding voor de Rotterdammers en een schot van Jerdy Schouten ging net voorlangs.

In de beginfase van de tweede helft lag het initiatief bij Feyenoord. Benítez redde knap op pogingen van dichtbij van verdedigers Lutsharel Geertruida en Thomas Beelen. Na een uur spelen was het wel raak. Geertruida haalde de achterlijn en vond voor het lege doel de geheel vrijstaande Giménez: 1-2.

Bart Nieuwkoop
PSV-trainer Peter Bosz bracht de van een blessure herstelde Guus Til in de ploeg voor Ramalho en dat betaalde zich uit. De middenvelder schoot in de 71e minuut, op aangeven van De Jong, raak (2-2).

Feyenoord had alleen iets aan een zege en coach Arne Slot hoopte met verdediger Bart Nieuwkoop als invaller in de voorhoede nog iets te kunnen forceren. Giménez leek in de 88e minuut een schietkans te krijgen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor Boscagli hem kon blokken.

 


Door: ANP