mainImage

Feyenoord-trainer Slot rekent op Til en Senesi tegen Marseille

Arne Slot.
27 april 2022, 15:57 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Feyenoord-trainer Arne Slot rekent erop dat hij donderdag in het duel met Olympique Marseille een beroep kan doen op Guus Til en Marcos Senesi. Beide spelers vielen zondag in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht uit met een blessure. "Ze hebben alweer op het trainingsveld gestaan en zullen dat vandaag ook doen. Ik verwacht dat ze beschikbaar zijn", zei Slot een dag voor het eerste duel uit de halve finales van de Conference League.

"Het is altijd prettig als basisspelers die een belangrijke rol hebben gespeeld er weer bij zijn", aldus Slot, die niet kan beschikken over de al langer geblesseerden doelman Justin Bijlow en middenvelder Jens Toornstra.

Slot noemde Olympique de sterkste ploeg die zijn team tot nu toe in de Conference League treft. "We moeten wellicht de beste wedstrijd van dit seizoen spelen om volgende week nog kans te maken in Marseille. Maar dat lijkt me normaal als je in de halve finales van een Europees toernooi staat." De coach sprak vol bewondering over Marseille-trainer Jorge Sampaoli, de Argentijn die met name indruk maakte als bondscoach van Chili. "Het is een trainer die ik, en met mij veel coaches, al jaren volg. Iemand die mooi aanvallend voetbal voorstaat."

Genoten had Slot van het duel uit de Champions League tussen het door Pep Guardiola getrainde Manchester City en Real Madrid. "We hebben weer gezien dat er één trainer is die boven alle partijen staat en die gelukkig geen concessies doet waardoor het resultaat niet altijd optimaal is. Maar over vijftig jaar wordt er nog gepraat over het tijdperk-Guardiola en weten we niet meer wie de Champions League heeft gewonnen."

Slot wil het liefst druk zetten met zijn ploeg, ongeacht de tegenstander. "Dat laten we het hele seizoen al zien, dus ook tegen Marseille. Maar om je eigen spel te kunnen spelen ben je ook afhankelijk van de kwaliteiten van de tegenstander. Dit is een heel goede ploeg, maar we hebben dit seizoen Europees en in de competitie vaker sterke tegenstanders getroffen. Het blijft moeilijk om hun kwaliteiten in te schatten ten opzichte van die van ons. De wedstrijd van donderdag zal aangeven, wat onze mogelijkheden nog zijn de week erop."

Zijn spelers motiveren, noemde Slot geen probleem. Een volle Kuip zal de ploeg vooruit schreeuwen. "We zullen in zo'n atmosfeer meer nog gebrand zijn om te winnen", zei middenvelder Orkun Kökçü. "Ook al hebben de meesten van ons nog nooit zo'n wedstrijd gespeeld, we weten wat we moeten geven."

Het duel met Olympique Marseille begint donderdag om 21.00 uur.


Door: ANP | Foto: OrangePictures