Feyenoord-trainer Slot: valse start is een understatement

13 August 2023, 17:48 uur
Sport
mainImage
ANP

Zwaar teleurstellend, zo noemt trainer Arne Slot de seizoensstart van Feyenoord. De landskampioen verloor vorige week de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV met 1-0 en bleef zondag in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Fortuna Sittard steken op 0-0.

"Een valse start? Dat is een understatement", zei Slot bij ESPN. "Het is zwaar teleurstellend. We verliezen thuis om de Johan Cruijff Schaal van PSV en beginnen de competitie, ook thuis, met een rode kaart en een gelijkspel. We hebben er alles aan gedaan om met tien man nog 3 punten te pakken, ik kan de jongens niets verwijten. Dit was een thuiswedstrijd zoals we die vorig seizoen ook vaak hebben gespeeld tegen clubs uit het rechterrijtje. Het was toen ook regelmatig heel moeizaam, maar we konden dan vaak wel uit een soort powerplay met elf man nog een goal forceren. Nu lukte dat niet."

Slot gaf de teruggekeerde Bart Nieuwkoop rechts achterin de voorkeur boven Marcus Pedersen, maar de rechtsback kreeg al na 25 minuten een rode kaart. "Hij gleed uit, maar het is ook de vraag of je op die plek op het veld zo agressief een duel aan moet gaan", zei de trainer over de overtreding van Nieuwkoop op Iñigo Córdoba. "Jammer, want Bart was in de eerste 25 minuten heel bedrijvig en gaf een aantal goede voorzetten."

 


Door: ANP