Feyenoord uit de Champions League na nederlaag tegen Atlético

28 November 2023, 23:10 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord mag zich na de winterstop niet meer met de beste clubs van Europa meten. De ploeg van Arne Slot kwam voor eigen publiek tekort tegen Atlético Madrid (1-3) en is voor de laatste speelronde van de groepsfase al zeker van de derde plaats in de poule. De Rotterdammers vervolgen het Europese avontuur komend voorjaar in de tussenronde van de Europa League.

Feyenoord oogstte lof in uitduels met Atlético en Lazio, maar stond uiteindelijk wel met lege handen in Madrid en Rome. Daardoor kwam er veel druk te liggen op de drie thuisduels. Celtic en Lazio gingen onderuit in De Kuip, maar Atlético is van een ander niveau. Toch deed Feyenoord ook zichzelf pijn met eigen doelpunten van Lutsharel Geertruida en een verder vrij onzichtbare Santiago Giménez

Feyenoord wist vlak voor de aftrap waar het aan toe was, na de zege van Lazio op Celtic (2-0). De kampioen van Nederland had een zege op Atlético nodig om de kans op een plaats in de achtste finales in eigen hand te houden. Trainer Arne Slot koos ook voor een aanvallende opstelling, met Yankuba Minteh als rechtsbuiten en niet Ramiz Zerrouki maar Calvin Stengs op het middenveld.

Eerste kans

De snelle Minteh, gehuurd van Newcastle United, kreeg de eerste kans van de wedstrijd. De 19-jarige Gambiaan schoot rakelings naast, na een leep balletje van Quinten Timber. Vervolgens liet Atlético zien waarom het in Spanje al jaren de voornaamste uitdager van Real Madrid en FC Barcelona is. De bezoekers namen het initiatief en combineerden steeds weer onder de druk van Feyenoord uit.

Toch had Atlético een eigen doelpunt nodig om op voorsprong te komen. Geertruida werkte in de 14e minuut een voorzet van Marcos Llorente in eigen doel. Even voor de openingstreffer had doelman Justin Bijlow zijn ploeg al voor een achterstand behoed toen Álvaro Morata na een geniaal passje van Antoine Griezmann alleen op hem af kwam lopen.

Wissels Feyenoord

Met een extra spits Ayase Ueda voor de tegenvallende linksbuiten Igor Paixão probeerde Feyenoord iets te forceren. Quilindschy Hartman bracht Giménez eindelijk in stelling, maar de topscorer van de Eredivisie schampte de bal. Mario Hermoso maakte in de 57e minuut wel een schitterend doelpunt voor Atlético en toen leek het duel wel gespeeld.

Trainer Slot dacht met zijn wissels al een beetje aan zondag als koploper PSV een voorsprong van 7 punten in De Kuip verdedigt. Maar Mats Wieffer kopte de thuisploeg naar 1-2. Het was 4 minuten later echt voorbij toen ook Giménez zijn eigen doelman passeerde. Memphis Depay was even voor die ongelukkige treffer ingevallen bij Atlético.