Feyenoord verwacht geblesseerde Stengs eind deze maand terug

4 March 2024, 18:22 uur
Sport
mainImage
ANP
Calvin Stengs.

Calvin Stengs heeft afgelopen donderdag geen ernstige knieblessure opgelopen in het bekerduel van Feyenoord met FC Groningen (2-1). Hij kan na de interlandperiode van eind deze maand waarschijnlijk weer aansluiten bij de ploeg van trainer Arne Slot, zo meldt de nummer 2 van de Eredivisie.

Feyenoord voetbalt voor de interlandperiode nog tegen Heracles Almelo en sc Heerenveen. De 25-jarige Stengs raakte in de slotfase van de halve eindstrijd van de KNVB-beker geblesseerd na een forse tackle van tegenstander Marvin Peersman. Hij was zichtbaar geëmotioneerd en ging met een brancard van het veld. Stengs stond na de zomer van 2017 zo'n veertien maanden aan de kant met een zware knieblessure.

Slot vreesde vlak na het bekerduel dat Stengs opnieuw een ernstige knieblessure had opgelopen. Hij was trainer van AZ toen Stengs zwaar geblesseerd raakte in een uitduel met PSV. "Na zijn knieblessure is hij een goede voetballer, maar voor zijn knieblessure was hij weergaloos", zei Slot. "Calvin had nu nooit bij Feyenoord gespeeld als hij niet zo'n zware knieblessure had opgelopen. Laat dit alsjeblieft niet weer een zware knieblessure zijn."


Door: ANP