12 May 2024, 16:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft NEC definitief naar de play-offs om Europees voetbal verwezen. Het elftal van trainer Arne Slot won de wedstrijd in Nijmegen met 3-2, waardoor nummer 5 Ajax niet meer te achterhalen is door de Nijmegenaren. NEC speelde vrijwel de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Bram Nuytinck.

NEC zag met nog één wedstrijd te gaan het gat met Ajax groeien tot 5 punten. Feyenoord weet sinds vorige week dat het genoegen moet nemen met de tweede plaats achter kampioen PSV.

Het duel tussen NEC en Feyenoord was een herhaling van de bekerfinale van vorige maand. De Rotterdammers wonnen de eindstrijd met 1-0. Voor revanchegevoelens bij NEC was echter geen ruimte. De formatie van Rogier Meijer wilde vooral winnen met het oog op de strijd om de vijfde plaats.

Treffers

NEC was in de eerste helft dreigend via een uitbraak van Rober González en een inzet van Kodai Sano, maar de thuisploeg wist geen schot tussen de palen te registreren. Aan de andere kant van het veld waren Calvin Stengs, die Nuytinck redding zag brengen op de doellijn, en Yankuba Minteh dicht bij een treffer.

Stengs tekende in de laatste minuut van de eerste helft alsnog voor de 1-0 met een bekeken schot in de korte hoek. NEC reageerde twee minuten na rust via Sano, die de verre hoek naast Justin Bijlow vond, 1-1. Niet veel later kreeg Nuytinck rood voor een overtreding op de doorgebroken Ayase Ueda.

Minteh tekende vervolgens voor de 2-1 door van dichtbij binnen te schieten. Sontje Hansen schoot NEC tien minuten voor tijd weer langszij na een snelle aanval, voordat Ueda op aangeven van Alireza Jahanbakhsh de 3-2 binnenliep.