Foutloze Pogacar genoot van elke dag in Tour de France

21 July 2024, 21:19 uur
Sport
mainImage
ANP

Na twee jaar waarin hij naar eigen zeggen fouten maakte, greep Tadej Pogacar voor de derde keer de eindzege in de Tour de France. De Sloveen deed dat door in de afsluitende tijdrit van Monaco naar Nice zijn zesde ritzege in deze Tour te boeken.

"Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben na twee lastige jaren waarin ik fouten maakte", zei de dolgelukkige 25-jarige wielrenner van UAE Team Emirates. "Dit jaar ging alles perfect. Ongelofelijk."

Pogacar zei dat deze Tour de enige grote ronde was waarin hij iedere dag helemaal vol vertrouwen was. "Zelfs in de Giro had ik een mindere dag, al zeg ik niet welke. In deze Tour heb ik vanaf de eerste dag tot en met vandaag genoten."

Bij de start van het nieuwe wielerseizoen, was er kritiek op de Sloveen omdat hij aankondigde voor de eindzege in de Giro te gaan. "Mensen zeiden dat dat voor een vangnet zorgde voor het geval ik niet zou slagen in de Tour. Dat zou het zeker zijn geweest, want zelfs zonder de zege in de Tour zou het een ongelofelijk jaar zijn. Met de Tourzege is het nog van een ander niveau en om ze beide achter elkaar te winnen is ook weer van een ander niveau."

De Sloveen wist zich nog een keer op te laden voor de afsluitende tijdrit. "Het was een leuke start op het F1-circuit in Monaco, een van de beste circuits in de wereld. Ik voelde me goed op de top van de eerste klim, waar ik vaak met Urska heb getraind", verwees hij naar zijn vrouw, wielrenster Urska Zigart. "Ze haat het dat ik altijd op die wegen met haar train. Ik wilde laten zien dat we die voorbereiding niet voor niets hebben gedaan."

Pogacar maakte in het interview ook alvast bekend wat zijn volgende doel is. "Mathieu van der Poel ziet er goed uit in de regenboogtrui, maar ook die wil ik graag pakken", keek hij alvast vooruit naar het WK dat in september in Zürich plaatsvindt. Maar de Sloveen start eerst ook nog op de Olympische Spelen in Parijs.
 

 


Door: ANP