Gemengde gevoelens zeilster Bouwmeester na eerste races WK

14 August 2023, 11:34 uur
Sport
mainImage
ANP

Marit Bouwmeester heeft gemengde gevoelens overgehouden aan haar eerste races in de Ilca 6-klasse op het WK zeilen in Den Haag. De 35-jarige Nederlandse won de openingsrace, maar eindigde op de negentiende plaats in de tweede race.

De omstandigheden waren op de derde dag van het WK, mede door winddraaiingen, een stuk moeilijker dan tijdens de eerste twee dagen. "Het was lastig, we gingen om elf uur het water op en we startten pas om vier uur. En we hadden stroom tegen met de start", keek Bouwmeester terug. "Iedereen was aan het overcompenseren, met als gevolg veel diskwalificaties voor te vroeg starten."

"De eerste race ging goed. Die tweede race was ik te voorzichtig. Je wil geen schade oplopen op de eerste dag. Dat pakte niet goed uit. Maar het is wat het is", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Duco Bos noteerde in de Ilca 7-klasse een achttiende en een derde plaats. De Nederlander staat na twee races op de elfde plaats.

Skiffzeilers Bart Lambriex en Floris van de Werken, die in 2021 en 2022 de wereldtitel veroverden, behielden hun eerste plaats in het klassement. Zij eindigden zondag hun races als derde, vijfde en tweede.


Door: ANP