Grote nederlaag Silicon Storks tegen RCH-Pinguïns

16 October 2021, 19:21 uur
Sport
mainImage
Ingezonden

Door Herman Hiemstra
 
De Haagse honkballers van Silicon Storks zijn zaterdag de promotie/degradatie series tegen RCH-Pinguïns slecht begonnen. In Heemstede ging de eerste wedstrijd met 16-6 verloren. De slagmensen van RCH-Pinguïns produceerden met elkaar maar liefst 21 honkslagen in de 8 innings dat de wedstrijd duurde. Het was vooral de vijfde werper van Silicon Storks (Kevin van Veen) die het zwaar te verduren kreeg.

Hij moest tijdens zijn heulveloptreden die 3 2/3 inning duurde maar liefst 11 honkslagen incasseren. Pijnlijke bijkomstigheid was het aantal veldfouten aan Haagse kant, 13 stuks. Met elkaar kwamen de Haagse pitchers tot de cijfers 6-9-21. Er werden 179 worpen geproduceerd, daarvan waren er 96 slag. De verliezende werper was Jiairo Samboe.

Morgen (zondag 17 oktober) zijn er nieuwe mogelijkheden. Dan ontmoeten Silicon Storks en RCH-Pinguïns elkaar om 14.00 uur op het Schapenatjesduin in Kijkduin. Willen de Hagenaars hun plaats in de hoofdklasse ook in 2022 behouden, dan moet deze wedstrijd beslist worden gewonnen.