Haagse cricketster Frédérique Overdijk pakt wereldrecord

31 August 2021, 18:10 uur
Sport
mainImage

Van 26 tot en met 30 augustus speelden de Oranje-vrouwen het Europese Twenty20 World Cup kwalificatietoernooi in het Spaanse La Manga. Daar streden zij om de eerste plek, die recht geeft op een plaats in de ICC Women’s T20 World Cup Global Qualifier in 2022. Nederland eindigde dit kwalificatietoernooi op de derde plaats en wist zich daarmee helaas niet te kwalificeren. Een pleister op de wonde was het fraaie wereldrecord van de Haagse Frédérique Overdijk. 

Eerste speeldag tegen Schotland en Frankrijk
Op de eerste speelmorgen legde Oranje het af tegen Schotland, daarvan verloren de vrouwen met 6 wickets. Diezelfde middag kregen de vrouwen een kans om revanche te nemen tegen Frankrijk. Iets wat Frédérique Overdijk letterlijk nam. In de wedstrijd tegen Frankrijk heeft Overdijk een geweldige prestatie neergezet. De Nederlandse pakte 7 wickets tijdens vier overs en zette daarmee - voor zowel mannen als vrouwen - een wereldrecord in het T20 International neer. Nog nooit was dit vertoond! De vrouwen wonnen de wedstrijd met 9 wickets.

Tweede en derde speeldag tegen Duitsland en Ierland
Op de tweede speeldag won Nederland de toss en besloot te gaan fielden. Dit pakte goed uit, want Oranje won de derde wedstrijd met 7 wickets van Duitsland. Ook op de laatste speeldag won Oranje de toss en besloot nu als eerste te gaan bowlen tegen Ierland. De target voor Nederland stond na de eerste innings op 112 en die hebben de vrouwen niet gehaald.