Haagse Vechtsportdag keert terug in Sportcampus Zuiderpark

1 December 2023, 14:45 uur
Sport
mainImage
Gemeente Den Haag

De Haagse Vechtsportdag komt terug en wel op zaterdag 23 december 2023. Na het succes van de eerste editie van vorig jaar, keert het evenement terug naar de Sportcampus Zuiderpark.

"Deze keer wordt het nog groter en opwindender met opvallende topsporters uit de vechtsport en een breed aanbod van diverse activiteiten voor jong en oud. Kortom, een dag vol actie die je niet wil missen", aldus wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs, Jeugd en Sport. "Vechtsporten is meer dan alleen bewegen en sporten, het helpt je ook om weerbaarder en mentaal sterker te worden."

De Haagse Vechtsportdag is niet alleen voor de ervaren vechtsporter, maar ook voor jongeren. Het evenement biedt een jeugd-kickboksevent, demonstraties en clinics, zodat jonge enthousiastelingen de kans krijgen om kennis te maken met de wereld van vechtsport. Bovendien zijn er leuke side events gepland om de jeugd te vermaken en er zal een muziek- en foodcourt zijn om de sfeer te verhogen.

Workshops en clinics

Jong en oud kunnen op de Haagse Vechtsportdag tussen 10.00 en 17.00 uur onder meer clinics bijwonen als zwaardvechten, judo, karate, taekwondo, hapkido, kendo, boksen en kickboksen. Veertig verschillende vechtsportclubs werken hier aan mee. Er worden onder meer workshops en clinics gegeven door Semmy 'The Hightower' Schilt (kickboksen), Mark Huizinga (judo) en Mishaël Lopes Cardozo (zwaardvechten).