Hagenaar Robin Haase klaar in Adelaide, Rus door in Auckland

6 January 2023, 09:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlandse tennisduo Robin Haase en Matwé Middelkoop is uitgeschakeld in de kwartfinales van het dubbelspel in het ATP-toernooi van Adelaide in Australië. Het als zesde geplaatste koppel boog in drie sets voor de Brit Lloyd Glasspool en de Fin Harri Heliovaara: 3-6 7-5 6-10.

Haase en Middelkoop vormen dit seizoen een vast koppel. De 35-jarige Haase besloot zich bijna volledig op het dubbelspel te richten, terwijl de vier jaar oudere Middelkoop de samenwerking met Rohan Bopanna uit India verbrak. In Adelaide had het koppel een bye in de eerste ronde en versloeg het de Colombiaan Nicolás Barrientos en Ariel Behar uit Israël in de achtste finales: 7-6 (3) 7-6 (5).

Arantxa Rus bereikte met haar Slowaakse partner Viktoria Kuzmova de halve finales van het dubbelspel in het WTA-toernooi van Auckland in Nieuw-Zeeland. Het duo won in de kwartfinales van de Mexicaanse Fernanda Contreras Gomez en de Amerikaanse Cahterine Harrison: 1-6 6-4 10-7. In de halve finales nemen Rus en Kuzmova het op tegen de Japanse Miyu Kato en de Indonesische Aldila Sutjiadi.


Door: ANP