mainImage

Henk Fraser stapt per direct op bij Sparta

Fraser
24 april 2022, 22:15 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Henk Fraser vertrekt per direct bij Sparta. De trainer heeft zijn functie neergelegd uit onvrede over de maatregel van technisch directeur Gerard Nijkamp om assistent-trainer Aleksandar Rankovic te vervangen voor de slotfase van het seizoen.

Sparta deed die ingreep om een impuls te geven aan de trainersstaf in de laatste weken van het seizoen, waarin tegen degradatie wordt gevochten. Uit solidariteit is Fraser zelf nu ook vertrokken. Rankovic is een kandidaat om met als assistent Fraser mee te gaan naar FC Utrecht. Waarom Nijkamp van Rankovic af wilde, is niet duidelijk.

Het was al bekend dat Fraser bezig was aan zijn laatste seizoen op Het Kasteel, want in de zomer gaat hij aan de slag bij FC Utrecht. In de slotweken van het seizoen wilde hij Sparta, dat onderaan staat in de eredivisie, behoeden voor degradatie. In een eerder stadium lag hij al in de clinch met de clubleiding: na het vertrek van technisch directeur Henk van Stee door een intern conflict met algemeen directeur Manfred Laros, overwoog Fraser te vertrekken, maar uit solidariteit met de spelersgroep bleef hij aan.

Sparta staat op de laatste plaats in de eredivisie en heeft nog vier wedstrijden om directe degradatie te ontlopen. Het verschil met Fortuna Sittard, dat met 29 punten op de veertiende plaats staat, bedraagt vier punten. Willem ll (17e, 26 punten), PEC Zwolle (zestiende, 26 punten) staan ook nog boven Sparta.