Heracles neemt Polley over van ADO Den Haag

5 August 2021, 16:48 uur
Sport
mainImage

Heracles Almelo heeft verdediger Robin Polley overgenomen van ADO Den Haag. De 22-jarige Rotterdammer, die doorgaans als rechtsback speelt, ondertekent bij de Twentse Eredivisieclub een driejarig contract met een optie voor nog een seizoen.

Polley vertelde donderdag dat hij in Almelo een goed gesprek heeft gehad met trainer Frank Wormuth en technisch directeur Tim Gilissen. "Er ligt een plan voor me klaar waar ik me goed bij voel. De manier van werken en de manier van spelen bevallen me. Daarnaast heb ik voor mezelf een mooi streven om hier uiteindelijk structureel Eredivisiewedstrijden te spelen."

Technisch directeur Tim Gilissen lichtte toe dat Polley past bij de manier van spelen en de visie van Heracles. "We hebben hem met het oog op de toekomst gehaald. Hij heeft volgens ons interessante voorwaarden om door te groeien en een volgende stap in zijn carrière te zetten."

Polley, die door ADO was verhuurd aan FC Dordrecht, maakte in de zomer van 2016 de overstap van het Rotterdamse Spartaan ’20 naar de jeugd van Feyenoord. Een jaar later werd hij door ADO opgepikt waar hij voornamelijk voor de beloften uitkwam. Zijn Eredivisiedebuut was op 11 augustus 2019.


Door: ANP