Zoetermeers Dagblad | Jubileum voor Zoetermeerse karateleraar

Jubileum voor Zoetermeerse karateleraar

mainImage

Dubbel feest voor Alex Janssen van Budoschool Kai Sei in Zoetermeer: de zojuist 49 jaar geworden karateleraar zit 25 jaar in het vak.

Janssen begon op 16-jarige leeftijd bij Muldersport met karate, een sport die zijn zusje al beoefende en samen met haar en de buurjongens was Alex vaak in de dojo te vinden. De behoefte aan meer groei in het karate en meer trainen, leidde tot een overstap naar de Japanse grootmeester shihan Ishikawa te Berkel en Rodenrijs.

De vele trainingsuren resulteerden voor Janssen onder meer in het behalen van zijn 1e t/m 3e dan, zowel bij de Karate-do Bond Nederland als bij de grootste internationale stijlbond, de WIKF. Ook behoorde hij destijds tot de nationale selectie van de WIKF en heeft hij tot zijn 30e aan wedstrijden deelgenomen. In oktober 1994 heeft de Zoetermeerder, samen met zijn zusje, KSV Wadokan opgericht, wat daarmee ook de start was van zijn officiële lesgeef-carrière.

De club groeide succesvol en vijf jaar later werd het jubileum groots gevierd. Niet lang daarna heeft Janssen het stokje overgedragen in de club en Wadokan verlaten. Korte tijd bestond het karate enkel nog uit zelf trainen en lesgeven bij Sportschool Denkers. Ondertussen was hij al even samen met Madelon.

Maar het bloed kruipt ook daar waar het niet gaan kan en Janssen begon het hebben van een eigen club te missen. Op 1 april 2000 hebben Alex en Madelon dan ook samen Kai Sei opgericht, wat 'wedergeboorte/opnieuw beginnen' betekent. Vanaf het begin is de club in beweging, aan het groeien en ontwikkelen. Inmiddels is Kai Sei een begrip in Zoetermeer en volgend jaar hopen Alex en Madelon het 20-jarig bestaan van hun budoschool te vieren.