18 January 2021, 00:45 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Ronald Koeman moet nog wachten op zijn eerste prijs als trainer van FC Barcelona. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal was zondag met zijn club heel dichtbij winst van de Spaanse Supercup, maar in de finale tegen Athletic uit Bilbao gaven de Catalanen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een voorsprong weg: 2-2. Athletic sloeg daarna in de eerste helft van de verlenging toe en won met 3-2. De Argentijn Lionel Messi van FC Barcelona kreeg kort voor tijd een rode kaart voor slaan.

Antoine Griezmann leek Barcelona naar de winst te helpen. De Franse aanvaller opende in de 40e minuut uit een rebound de score. Oscar De Marcos maakte nog voor rust, na een fout van Jordi Alba, gelijk. Griezmann bracht Barcelona in de 77e minuut voor de tweede keer op voorsprong en Koeman vierde die treffer aan de kant met gebalde vuist en een ferme schreeuw.

Het bleek toch niet genoeg. In de slotminuut zorgde Asier Villalibre voor de gelijkmaker en aanvaller Iñaki Williams schoot in de beginfase van de eerste helft van de verlenging fraai de 3-2 voor Athletic binnen. Barcelona kwam die tegenslag niet meer te boven en raakte tegen het einde een gefrustreerde Messi met rood kwijt. Hij deelde met zijn rechtervuist een vlugge en harde stoot uit op het hoofd van zijn tegenstander toen hij na een inspeelpass aan wilde sluiten richting het zestienmetergebied en daarbij voor de voeten werd gelopen.

Messi kreeg als speler van FC Barcelona nog nooit een rode kaart. Als international van Argentinië werd hij wel al twee keer van het veld gestuurd.

In de halve finale van de Spaanse Supercup tegen Real Sociedad ontbrak Messi woensdag nadat hij in de competitiewedstrijd tegen Granada en lichte blessure had opgelopen. Barcelona won na strafschoppen. Koeman liet de keuze om tegen Athletic wel of niet te starten aan de speler zelf en Messi was vanaf het begin van de partij.

Middenvelder Frenkie de Jong speelde het gehele duel mee bij FC Barcelona.