Koeman weet basisopstelling voor openingsduel met Polen

12 June 2024, 18:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman weet met welk elftal hij zondag begint aan de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen. Dat vertelde de bondscoach tijdens een persconferentie in de Volkswagen Arena in Wolfsburg.

"Ik ben er wel uit, ja", aldus Koeman, die maandag voor aanvang van het oefenduel met IJsland (4-0) zei nog over een of twee posities te twijfelen. "Je neemt alles mee wat je van de eerste dag hebt gezien. Dan kom je uiteindelijk tot elf spelers. Dus dat zit wel in mijn hoofd."

De twee posities waar Koeman over twijfelde, zijn vermoedelijk die van rechter centrale verdediger en rechtsbuiten. Koeman wilde nog geen namen prijsgeven, maar sommige internationals hebben hem positief verrast. "Je hebt altijd een idee hoe je naar een toernooi gaat. Dan kun je gedurende de aanloop ook nieuwe dingen zien, dan heb je ze vaker bij elkaar en zie je iedereen op individueel niveau en zie je automatismen", zei hij. "Het plaatje was redelijk helder voor mij. Ik heb wel een groter plaatje gekregen door een aantal jongens die het eigenlijk ook wel verdienen om een kans te krijgen."

Veerman

Koeman denkt, ook op basis van vorige eindtoernooien, dat zijn opstelling gedurende het EK verandert. "Ik heb niet het idee dat de elf spelers waar we zondag mee starten, dat we daar ook mee gaan eindigen. Er zit heel veel concurrentie in, we kunnen meerdere kanten op. Spelers die op dezelfde positie kunnen spelen en daar toch weer een andere invulling aan geven."

De bondscoach is tevreden met de ontwikkeling van middenvelder Joey Veerman. "Het is nooit een vraag geweest voor mij hoe hij aan de bal is. Hij heeft dusdanige geweldige kwaliteiten. Hij heeft zich erg verbeterd in zijn spel zonder bal. Met dat aspect zijn we heel erg bezig. Ik denk dat dat wel goed zit."


Door: ANP