Kokcü houdt aanvoerdersband bij Feyenoord ondanks ontstane ophef

21 October 2022, 16:45 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft Orkun Kokcü de aanvoerdersband niet ontnomen. Afgelopen weekend ontstond er ophef omdat de middenvelder weigerde om tegen AZ met een OneLove-aanvoerdersband te voetballen.

"Ik heb niet heel erg meegekregen hoe iedereen erop gereageerd heeft, maar het is me wel ingefluisterd", zei trainer Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie. "Maar ik heb begrepen dat niet iedereen het met elkaar eens was. Maar Orkun is zaterdag onze aanvoerder."

De 21-jarige Kokcü meldde kort voor de wedstrijd tegen AZ in een verklaring dat hij vanwege zijn religieuze overtuigingen de OneLove-band niet wilde dragen. "Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten", zo liet hij optekenen. Verdediger Gernot Trauner werd tegen AZ door Slot aangewezen als aanvoerder.

Gesprek Slot

Slot heeft een dag na de wedstrijd individueel met Kokcü gesproken. "Vanuit het geloof heeft hij deze keuze gemaakt. Hij wilde gewoon niet het uithangbord zijn van deze actie. En dat is wat anders dan dat hij er compleet tegen is", aldus Slot.

"Ik kan me voorstellen dat de jongens het er ook onderling over hebben gehad, maar niet in mijn nabijheid. Al ben ik niet een trainer die de hele tijd door in de kleedkamer rondloopt, want ze moeten daar ook kunnen zeggen dat de trainer weer een waardeloze opstelling bedacht heeft. We hebben er geen groepsgesprek over gehad, maar we hebben wél als groep over de afgelopen wedstrijd en aanstaande wedstrijd gesproken."

Redouane El Yaakoubi

Bij Excelsior droeg aanvoerder El Yaakoubi in de uitwedstrijd tegen Ajax ook niet de band met daarop het gekleurde OneLove-logo, maar een witte band met daarop drie keer het woord 'respect'.

Feyenoord neemt het zaterdagmiddag om 16.30 uur op tegen Fortuna Sittard. Slot denkt dan weer te kunnen beschikken over de Slowaakse verdediger Dávid Hancko, die weer is aangesloten bij de groepstraining.


Door: ANP