Minuut stilte voor verongelukte Kiptum bij start CPC Loop

8 March 2024, 17:30 uur
Sport
mainImage
ANP
Kelvin Kiptum.

De CPC Loop in Den Haag geeft zondag een eerbetoon aan de overleden Kelvin Kiptum, meldt de organisatie. Voor de start van de halve marathon om 14.00 uur zal een minuut stilte in acht worden genomen voor de Keniaanse wereldrecordhouder op de marathon. Hij kwam vorige maand om het leven door een auto-ongeluk. Kiptum finishte in 2020 als tweede in de hardloopklassieker door Den Haag en Scheveningen. Hij zou in april een aanval op zijn wereldrecord doen bij de marathon van Rotterdam.

Ruim 34.000 hardlopers hebben zich ingeschreven voor de verschillende afstanden van de CPC Loop. Met drie olympiërs als blikvangers. Abdi Nageeye, Khalid Choukoud en Anne Luijten hebben zich geplaatst voor de marathon op de Olympische Spelen komende zomer in Parijs. Nageeye, in 2021 winnaar van olympisch zilver in Tokio, heeft in Den Haag een aanval op zijn Nederlands record op de halve marathon (1.00.24) aangekondigd. Choukoud is inwoner van Den Haag en ambassadeur van de CPC Loop.

De organisatie meldt een recordaantal van honderd deelnemers met een geestelijke of lichamelijke handicap, voor wie ook een parcours is uitgezet. "Ons evenement is traditioneel een prachtige mix tussen top- en breedtesport", zegt directeur Wilbert Lek. "Het is er voor iedereen. Voor topper en recreant, voor jong en oud. En dus ook voor mensen met een beperking."
 

 


Door: ANP