NEC-voetballer Bas Dost 'geraakt door alle steunbetuigingen'

30 October 2023, 17:47 uur
Sport
mainImage
ANP

NEC-spits Bas Dost is geraakt door alle steunbetuigingen uit binnen- en buitenland, nadat hij zondag tijdens het uitduel met AZ het bewustzijn had verloren. "De voetbalwereld is soms hard, maar nu merk ik ook hoe menselijk we kunnen zijn", zei de 34-jarige voetballer in een open brief op de website van zijn club.

Toen ik het veld af ging, hoorde ik applaus van alle aanwezigen in het stadion, dat deed me erg goed", voegde Dost toe. "Via deze weg wil ik iedereen bedanken die met mij en mijn familie meeleeft. Wij stellen deze steun enorm op prijs."

Dost bedankte tevens de medische staf van beide clubs en de spelers van NEC en AZ, en de mensen van het Noordwest Ziekenhuis "voor het snel en juist handelen". De aanvaller gaf aan dat het "naar omstandigheden goed gaat" en dat de komende dagen "onderzoeken moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest".

Dost raakte tijdens de slotfase van de wedstrijd in Alkmaar het bewustzijn kwijt en werd even later bij kennis gebracht. Het stond op dat moment 2-1 in het voordeel van NEC in de 90e minuut. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld.

 


Door: ANP