NOS weet niet of Van Hooijdonk in programma excuses gaat maken

16 August 2023, 15:49 uur
Sport
mainImage
ANP

De NOS weet niet of analist Pierre van Hooijdonk in het tv-programma Studio Voetbal excuses gaat maken voor zijn uitlatingen over Ajax-trainer Maurice Steijn. Ook kan de NOS niet bevestigen of Van Hooijdonk komende zondag in het programma te zien is. Dat laat een woordvoerder van de NOS woensdag weten.

De Telegraaf meldde woensdag dat Van Hooijdonk excuses gaat maken voor de uitzending waarin hij Steijn beschuldigde van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers".

Dat gebeurde volgens Van Hooijdonk drie jaar geleden, toen Steijn trainer was van NAC Breda. Het is algemeen bekend dat Van Hooijdonk en Steijn geen goede relatie hebben.

Steijn maakte woensdag bekend een kort geding tegen Van Hooijdonk aan te spannen vanwege de uitlatingen in het programma Studio Voetbal. Steijn eist dat de voetbalanalyticus de uitspraken rectificeert, zowel schriftelijk als in de komende uitzending van Studio Voetbal. Omdat Van Hooijdonk dit niet voor gestelde deadline van woensdagmiddag toezegde, stapt Steijn naar de rechter.


Door: ANP