Ook Ziggo mag samenvattingen Formule 1 uitzenden

11 December 2021, 09:29 uur
Sport
mainImage
ANP

Volgend seizoen en de jaren daarop zijn op Ziggo Sport ook de samenvattingen te zien van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en wedstrijden van de Formule 1. De zender heeft daarvoor een deal gesloten met de nieuwe houder van de uitzendrechten Nordic Entertainment Group (NENT), die via streamingdienst Viaplay de wedstrijden live uitzendt.

Op vrijdagavond en na iedere race op zondagavond blijft Ziggo ook het Race Café (nu nog het Formule 1 Café geheten) uitzenden met als presentator Rob Kamphues en als gast Robert Doornbos. Beiden maken deel uit van het huidige Ziggo-team, waarvan sommigen de overstap maken naar Viaplay. Ook Doornbos wilde graag mee, maar de onderhandelingen tussen beide partijen liepen op niets uit.

"Ik ben heel blij dat ook komend jaar Formule 1 een prominente plek blijft innemen op Ziggo Sport", zegt Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport. Tegen het AD laat hij weten met de huidige F1-commentatoren Olav Mol en Jack Plooij nog in gesprek te zijn. Ook zij mochten niet mee naar Viaplay. Volgens Beerthuizen horen de twee bij de Formule 1 en zouden ze "regelmatig bij ons kunnen aanschuiven".

Eerder deze week werd al bekend dat onder meer de Formule 1-races via Viaplay vanaf volgend seizoen tegen betaling ook te zien zullen zijn bij Ziggo en KPN. De NOS mag drie jaar lang de race op Zandvoort live brengen en zal ook samenvattingen van de overige races uitzenden.


Door: ANP