Opbrengst kaartverkoop Sparta-ADO Den Haag naar goed doel

12 July 2024, 15:32 uur
Sport
mainImage

Zaterdag reist ADO Den Haag af naar Middelharnis voor een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Op gezamenlijk initiatief van Sparta en hoofdsponsor De Goudse Verzekeringen wordt de opbrengst uit de kaartverkoop van deze wedstrijd gedoneerd aan Stichting ALS. Dit goede doel financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en aanverwante ziekten PSMA en PLS.

Vorig seizoen kwamen ADO en Sparta elkaar ook in de voorbereiding tegen. Door goals van Mehmet Yüksel en Pedro Alemañ won Sparta dat onderonsje met 1-2. Youri Schoonderwaldt stond die wedstrijd onder de lat bij Sparta. Voor de doelman is een treffen met ADO altijd bijzonder, omdat hij vijf jaar in Den Haag heeft gevoetbald.

De oefenwedstrijd van komende zaterdag start om 14.00 uur op het terrein van De Jonge Spartaan in Sportpark Spartacus in Middelharnis. DJ Albert Harvey zorgt voor de muzikale omlijsting.

ADO Den Haag won de tweede eerdere oefenwedstrijden tegen H.V.V. Laakkwartier (0-9) en Het Westlands Elftal (1-3). Op 20 juli is er een oefenwedstrijd tegen de Belgische voetbalclub Patro Eisden. Op 31 juli speelt ADO een oefenwedstrijd tegen Jong AZ. De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 10 augustus thuis tegen VVV-Venlo.